“Greta was voor mij een uniek klankbord waarin ik onmiddellijk veel vertrouwen had.”

Mijn carrière nam een blitse start. Met een universitair diploma op zak werd ik als ‘high potential’ aangeworven in een grote multinational. ik werkte voornamelijk in het buitenland als strategy consultant. Mijn interesse ging echter naar een meer operationele functie en ik veranderde van job. Ik kwam terecht in een zeer operationele werkomgeving waar de achtergrond en de mindset van de collega’s totaal anders was dan de mijne.

De manier waarop ik de dingen aanpakte, was zeer systematisch. Bij ieder probleem nam ik voldoende tijd om een perfecte langetermijnoplossing uit te dokteren. Vooral bij operationele crisismomenten – wanneer er nood was aan een snelle efficiënte oplossing – verliep de samenwerking met mijn nieuwe leidinggevende bijzonder moeizaam. Hoewel ik zeer ambitieus was, voelde ik steeds minder ‘fit’ met mijn nieuwe organisatie. Ik wilde een oplossing en heb Greta ingeschakeld.

Ter voorbereiding vroeg ze me een aantal zeer duidelijke coachingvragen. Tijdens het intakegesprek gingen we hier dieper op in met concrete situaties van op de werkvloer. Greta vroeg minutieus door naar de moeilijkheden en de gevoelens die ik in de verschillende situaties had ondervonden waardoor ze heel snel inzicht kreeg in mijn situatie. Ik voelde dat we op dezelfde golflengte zaten.

Vervolgens zochten we samen doelgericht naar oplossingen. Greta reikte verschillende tools en tips aan die ze als ervaren coach ter beschikking had, maar het is vooral dankzij haar enorme mensenkennis en empathie dat het coachingproces zo vlot verlopen is. Ze hield daarbij mijn eigen persoonlijkheid en situatie steeds voor ogen en oordeelde niet. Ze confronteerde me op een rustige manier met sommige van mijn persoonlijke overtuigingen en door me de juiste vragen te stellen, stelde ik mijn visie en mijn werkmethode stapsgewijs bij, meer nog, ze stimuleerde me om op een versneld tempo antwoorden te vinden op mijn coachingvragen.

Greta was voor mij een uniek klankbord waarin ik onmiddellijk veel vertrouwen had.’