Loopbaanbegeleiding

Ontdek je talenten | Loopbaanbegeleiding praktisch

LOOPBAANBEGELEIDING: ONTDEK JE TALENTEN!

Een doel is een droom met een deadline.’
– Napoleon Hill

Wanneer contacteer je een loopbaancoach?

Je wil een nieuwe richting aan je loopbaan geven, maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Je wil graag nog eens iets anders doen, maar je weet niet precies wat?

Je hebt het gevoel dat je loopbaan met al je energie gaat lopen en dat je er niets voor terugkrijgt, meer nog, je telt de dagen af tot het weekend begint.

Tijd om het heft in handen te nemen en er iets aan te doen. En dat hoef je niet alleen te doen. Een loopbaancoach kan je hierin begeleiden. Met gesprekken en oefeningen kom je snel te weten wat je kwaliteiten en competenties zijn en krijg je inzicht in je passies en je talenten, in dat wat je écht graag doet. Zo kom je te weten wat je wil, maar vooral ook hoe je het kan bereiken. Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat je zelf keuzes kan maken en de richting van je loopbaan kan bepalen.

Hoe gaan we te werk?

We gaan samen jouw talentportfolio ontdekken. Ik werk hiervoor samen met My Future Works, een positieve aanpak die vertrekt vanuit jouw eigen individuele kracht. Ik werk niet met computertests. Aan de hand van een diepgaand interview ontdekken we wat jouw passies en talenten zijn en waar jij energie van krijgt. We vragen ons daarbij af hoe je leven en je werk er zou uitzien indien je je daarop zou kunnen focussen. Het is een individuele aanpak die op ieders maat wordt toegepast.

Een talentportfolio bestaat uit vele puzzelstukjes. Tijdens de eerste vier uur van je loopbaanbegeleiding werken we vooral aan het verzamelen van alle puzzelstukjes die voor jou belangrijk zijn. Tijdens de volgende vier uur gaan we samen je ideale job ontdekken en in kaart brengen. We bekijken dan welke concrete stappen jij kan zetten in je huidige functie of hoe je een andere richting kan uitgaan.

Ervaring leert mij dat een tijdsbestek van acht uur noodzakelijk is om een talentportfolio en de bijhorende droomjob in kaart te brengen. Ik werk met sessies van twee uur over een periode van twee à drie maanden.

Ik kijken er alvast naar uit om met jou aan de slag te gaan!