Loopbaanbegeleiding

Hoe werkt loopbaanbegeleiding | Loopbaanbegeleiding praktisch

LOOPBAANBEGELEIDING: ONTDEK JE KWALITEITEN!

Een doel is een droom met een deadline.’
– Napoleon Hill

Wanneer contacteer je een loopbaancoach?

  • Je wil een nieuwe richting uit in je loopbaan, maar weet niet welke of hoe eraan te beginnen, of
  • je hebt het gevoel dat je veel energie in je werk steekt, maar dat je er niets voor terugkrijgt. Meer nog, je telt de dagen af tot het weekend.

Hoog tijd om het heft in eigen handen te nemen en er iets aan te doen. En dat hoef je niet alleen te doen. Een loopbaancoach kan je hierin begeleiden.

Hoe gaan we te werk?

Wij gaan samen op zoek naar wat werkt voor jou. Samen zetten we jouw Keuzekompas® scherp dat je de juiste richting zal wijzen. Dat gebeurt door diepgaande dialoog tussen jou en mij als je coach. Hiervoor is het Keuzekompas® ontwikkeld, een methodiek die gestoeld is op de inzichten uit het waarderend onderzoek (appreciative inquiry), de positieve psychologie, de zelfdeterminatieleer en het krachtgericht coachen.

Dit persoonlijk, intern kompas helpt je bij het maken van duurzame keuzes in leven en loopbaan. Het biedt je een overzicht van:

  • Je waarden, sterktes en energiebronnen;
  • Je dromen of doelen;
  • De domeinen waar je meer wil gaan doen of net niet;
  • De (werk)omgevingen die voor jou kloppen of net niet.

Met dit overzicht in de hand kijken we samen naar je werkveld:

  • Wat klopt en wat klopt niet (meer)?
  • En hoe kun je je job zo inrichten, dat je meer energie vindt in wat je doet?
  • Of is het misschien tijd voor iets anders?

Zo gaan we op weg naar meer werkplezier en voldoening in werk en leven!

Ik kijk er alvast naar uit om met jou aan de slag te gaan!

Loopbaancentrum

Voor loopbaanbegeleiding ben ik aangesloten bij My Future Works (MFW), één van de leidende loopbaancentra in Vlaanderen en Brussel. Bij MFW kijken we met een waarderende blik naar het talent van mensen, en helpen we hun volle potentieel te ontdekken en ontplooien.

Vanuit de verwachtingen die in onze maatschappij leven, maken mensen soms keuzes van buiten naar binnen. Keuzes die voorbijgaan aan hun eigen waarden, energiebronnen, dromen of potentieel. Dit verhoogt het risico op uitputting van mens en maatschappij. Het doodt creativiteit en innovatie.

Als MFW-coach help ik mensen duurzame loopbaankeuzes maken, van binnen naar buiten, zodat die keuzes aansluiten bij hun persoonlijk intern kompas. Ons doel is een bijdrage leveren tot een duurzame economie waarin mensen hun dromen kunnen realiseren en écht energie krijgen van hun loopbaan.

Meer informatie?