Personal coaching

Wat is personal coaching? | Hoe verloopt personal coaching?

‘Management is doing things right. Leaderschip is doing the right things.’
– Peter Drucker

Wat is Personal Coaching?

Personal Coaching richt zich in eerste plaats op de ontwikkeling van medewerkers. Het wil het beste in de mens naar boven halen door hen via individuele begeleiding in hun kracht te zetten. Zo vinden mensen hun drive, goesting om vooruit te gaan en stappen te zetten. Het verhoogt de energie.

Het initiatief voor een coachingtraject kan zowel bij de coachee als bij de werkgever liggen. Belangrijk is dat alle partijen: coach, coachee en opdrachtgever het eens zijn over de werkwijze en de verwachtingen.

Het Keuzekompas®

Het Keuzekompas® is een instrument om op een inside-out manier aan ontwikkeling te doen binnen organisaties. Klassieke instrumenten zoals bv. development centers werken op een outside-in manier (van buiten naar binnen) door de competenties te diagnosticeren en de gaps te definiëren om ontwikkelingspistes van de medewerker vast te leggen. Bij het Keuzekompas®-traject daarentegen kijken we naar het potentieel van de medewerker en zijn persoonlijke wens om te groeien, vertrekkend vanuit zijn unieke kern/energiebronnen en passies. Het draagt bij tot duurzame keuzes, duurzame doelen en duurzame oplossingen waar iedereen beter van wordt.

Als Keuzekompas® coach vertrek ik met jou als coachee vanuit het onderzoeken van:

  • waarden
  • energiebronnen
  • dromen of doelen
  • dingen waar je meer mee wil doen of net niet
  • omgevingen die voor je kloppen of net niet

Het doel

Het Keuzekompas® als methodiek en proces is een instrument dat persoonlijke groei en ontwikkeling stimuleert. Met zo’n persoonlijke handleiding kan je juiste levenskeuzes maken op dit moment en in de toekomst, in de omgevingen die voor jou als persoon kloppen.

Hoe maak je een Keuzekompas?

Je Keuzekompas® maak je zelf. Alleen jij kan voelen wat je nodig hebt. Je doet dit zelfstandig aan de hand van een aantal reflectieoefeningen en via coaching gesprekken samen met mij. We ontmoeten elkaar op gezette tijden en tussendoor ga jij verder met je reflecties. Door de tussentijdse oefeningen en de coaching krijg je inzichten in wat jou drijft, en waar jij naartoe wil. We bewandelen samen jouw pad tot je kompas helder is geworden.

Resultaat

Zie je Keuzekompas® als een variatie op je diploma. Een diploma vertelt dat je op een bepaald moment in je leven in staat was bepaalde opgelegde normen te behalen. Een Keuzekompas® vertelt wie je bent en wat je kunt betekenen voor jouw netwerk.
Bespreek het met je manager, je team en je collega’s. Zo maak je diepere verbindingen.

Sommige teams verdelen het werk na een traject op basis van ieders Keuzekompas®, waardoor de teamleden meer kunnen doen van waar ze echt goed in zijn.
Leef, experimenteer, verken, ontdek, groei… in de richting die jouw kompas aanwijst.

Wil je meer weten?