“De sessies met Greta gaven me in eerste plaats mijn zelfvertrouwen terug, waardoor ik veel sterker op mijn doel kon afgaan.”

Ik werkte als account manager in een groot distributiebedrijf. Ik was verantwoordelijk voor een geografische regio, zowel voor bestaande klanten als voor prospectie naar nieuwe klanten. Targets werden halfjaarlijks bepaald en steeds verhoogd. Ik was ook verantwoordelijk voor de opleiding van nieuwe junior account managers. Een heel omvattende job waarvan ik alle aspecten uiteraard even goed wou doen. Aan de alarmbel trekken bij mijn leidinggevende kwam niet in me op. De volgende herstructurering stond er immers weer aan te komen en… we moesten afslanken.

Hoe langer hoe meer kreeg ik hardkloppingen, voelde ik me licht in mijn hoofd en werd ik misselijk in mijn auto op weg naar een klant, zo erg zelfs dat ik mijn wagen aan de kant moest zetten. Ik dacht aan een hartaanval, zo eng was het. Een bezoek aan de huisarts vertelde me dat ik dringend nood had aan rust, dat mijn lichaam neen zei tegen die continue stress. Hij raadde me aan om relaxatietherapie te volgen en gaf me een medicijn tegen de angst. Hij raadde me ook aan om loopbaancoaching te volgen.

Na 4 gesprekken hadden Greta en ik duidelijk in kaart gebracht wat ik graag deed en waar ik energie van kreeg. Dat bleek vooral te liggen in het overbrengen van kennis, in het coachen en begeleiden van mensen, veel meer dan in het behalen van steeds hogere targets. Maar hoe moest dat in praktijk worden omgezet, want het coachen was slechts een deel van mijn job? We hebben dan samen een concreet stappenplan opgezet, gaande van de voorbereiding van het gesprek met mijn leidinggevende tot het bewandelen van eventuele andere pistes.

De sessies met Greta gaven me in eerste plaats mijn zelfvertrouwen terug, waardoor ik veel sterker op mijn doel kon afgaan. Ik stond er in het gesprek mijn leidinggevende, herstructureringen of niet… Op zeer korte termijn is mijn functie-inhoud aangepast: ik leid nieuwe account managers op, maar begeleid ook bestaande account managers. Daarnaast beheer ik nog een kleine portfolio aan klanten, maar doe ik geen prospectie meer. Ik werk nog steeds hard, maar heb nu ook nog voldoende energie voor mijn gezin, waardoor werk en privé ook terug in balans zijn. Ik kan iedereen loopbaancoaching aanraden.’